Okay, Japonia are parti bune si parti rele.
Si am citit mai multe variante, opinii.
In primul rand Japonia fata de Romania este foarte dezvoltata, alta cultura, alta limba.
Dar asta nu inseamana ca tot ce e in Romania este prost! Nu e tara e de vina, ci oamenii, fiindca nu stiu sa aiba grija de ea, sa o promoveze. Si nu se bazeaza numai pe istorie, e si la noi tehnologia evoluata, a aratat si la noi roboti scosi, inventati de romani, asa ca nu sariti sa scoateti doar punctele negative ale Romaniei.
Vorba unui utilizator, ziceti mersi ca totusi v-ati nascut aici si in una dintre tarile precum Afganistan sau Etiopia.
Cat despre faptul ca se lucreaza sambata in Japonia si la noi se lucreaza. Ba chiar si duminica. Politica nu e peste tot cea mai buna. Si cat despre rasism, asta se intalneste peste tot. Aveti impresia ca ei sunt rasisti? Uitati-va la americani. Si nici romanii nu stau bine la capitolul rasism, fiindca am vazut discriminari intre persoane de aceeasi etnie, ba si in Japonia.
Si da, invatamantul e ridicat in Japonia, dar cel putin se tin de carte, nu ca la noi, care nu sunt in stare sa treaca nici cu 5 la examen. Ce sa mai vorbesc ca nu au auzit de Eminescu.
Un alt lucru care mi-ar place sa-l vad este plaja artificiala. Arata ca o plaja naturala.